هفتمین جشن همدلی مهاجران افغانستانی در مشهد برگزار شد + فیلم تیم ملی کریکت افغانستان در یک قدمی فینال جام جهانی احمد مسعود بر نقش مردم در آینده افغانستان تاکید کرد شرکت‌های ایرانی بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان پیروزی تیم ملی کریکت افغانستان در برابر استرالیا برای نخستین‌بار نصرت حق‌پرست، ورزشکار افغانستانی، دربرابر حریف آمریکایی خود به پیروزی رسید تمایل کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گفت‌وگو با طالبان ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان نماینده دائم ایران در سازمان ملل: به توانایی طالبان برای مقابله با تهدیدات تروریستی تردید داریم سازمان ملل: ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان آواره هستند آلمان مذاکرات محرمانه خود را با کشورهای مختلف برای اخراج مهاجران افغانستانی مجرم آغاز کرد تأکید دبیرکل سازمان ملل بر همبستگی با پناهجویان در روز جهانی «پناهنده» استاندار خراسان‌رضوی خواستار تسریع در پاسخگویی دستگاه‌های امنیتی به استعلام‌های فرزندان مادرایرانی شد رئیس سازمان ملی مهاجرت: اتباع خارجی می‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند روسیه از طالبان خواست در رابطه با تشکیل دولت فراگیر متعهد باشد شورای امنیت سازمان ملل وضعیت افغانستان را بررسی می‌کند سازمان ملل متحد: در نشست دوحه، با طالبان به عنوان یک دولت رسمی رفتار نخواهد شد سخنگوی پیشین کاخ سفید برای پاسخ‌گویی درباره خروج از افغانستان به سنا می‌رود پزشکیان: درباره مهاجران باید کار کاشناسی کنیم + فیلم رهبر طالبان: حاضرم برکنار شوم، اما اختلاف نباشد
سرخط خبرها

تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است

  • کد خبر: ۹۷۴۰۲
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است
مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال کشور کاهش یافته است.

شیراحمد سپاهی‌زاده، رئیس پارک‌های صنعتی ریاست صنعت و تجارت طالبان برای بلخ، به روزنامه ۸صبح گفت که در سال گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع قالی به خارج صادر شده بود، اما امسال ۴۰۰ هزار متر مربع صادر شده است. این رقم کاهش ۸۴ درصدی صادرات قالین به خارج از کشور را نشان می‌دهد.

در همین حال مسئولان اتحادیه قالین‌بافی در شمال کشور می‌گویند که نبود زمینه صادرات قالی به بازار‌های جهانی، عدم حمایت حکومت سرپرست طالبان از صنعت قالی و قاچاق قالی افغانی به کشور‌های همسایه، از جمله عواملی است که صنعت تولید قالین در شمال کشور را با رکود مواجه ساخته است.

به گفته مسئولان، در گذشته تولیدات قالی افغانستان به بیش از دو میلیون متر مربع در سال می‌رسید که ۷۵درصد این قالین‌ها در ولایت‌های شمالی تولید می‌شد، اما در سال جاری تنها حدود ۴۰۰ هزار مترمربع قالی به خارج صادر شده است که این رقم کاهش ۷۰ درصدی تولید قالی در شمال کشور را نشان می‌دهد.

عبدالستار بیک‌زاده، رییس اتحادیه قالی بافان در زون شمال، به روزنامه ۸صبح گفت: «در گذشته در مجموع دو میلیون و ۱۰۰ هزار مترمربع قالی تولید کل کشور بود که ۷۵ درصد مربوط شمال افغانستان می‌شد. از جمله این درصد، دوسال پیش تولید قالی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»

بیک‌زاده دلیل عمده کاهش تولید قالین در افغانستان را، نبود بازار داخلی، وضع تعرفه‌های سنگین، نبود امکان صادرات قالی افغانی به بازار‌های جهانی و قاچاق آن به کشور‌های همسایه دانست و گفت اگر به چگونه‌گی تولید قالی در شمال افغانستان توجه نشود، وضعیت تولید از این بدتر خواهد شد.

در همین حال شماری از بازرگانان قالی در شمال کشور با ابراز نگرانی از کاهش بی‌سابقه تولید قالی، می‌گویند که قیمت زیاد مواد خام، تعرفه‌های گزاف و نبود سهولت‌های لازم در بخش تولید قالی در کشور سبب شده است که شمار زیادی از قالی‌بافان از تولید قالی دست بکشند.

عبدالله، یکی از بازرگان قالی در این باره گفت که در بخش قالی باید دهلیز‌های هوایی میان افغانستان و کشور‌های جهان باز شود و حکومت سرپرست طالبان باید از مواد خامی که برای تولید قالی به افغانستان وارد می‌شود، کم‌ترین مالیه را بگیرد.

با این حال، شماری از قالین‌بافان در شمال کشور با اظهار نگرانی از اوضاع کنونی بازار قالی در افغانستان می‌گویند که رکود صنعت قالی و نبود بازار برای آن، سبب افزایش بیکاری در میان قالی‌بافان در این حوزه شده است.

منبع: فارس/ عکس نمایه سید محمدرضا هاشمی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->